Welkom bij verwant.nl, een spiksplinternieuwe website om je eigen stamboom te zoeken en te vinden! Heb je altijd al willen weten waar je voorouders vandaan kwamen of wil je meer te weten komen over verre verwanten? Wil je weten of je misschien verwant bent met Jan Smit? Of met Yolanthe? Hier kun je erachter komen!

avatare.png

Omdat het helemaal gratis is, kun je je direct laten registeren en eens rustig rondkijken, of al gelijk beginnen met het bouwen van je eigen stamboom en familie uitnodigen om mee te helpen! Samen kom je misschien achter verbazingwekkende relaties of kom je in contact met verre verwanten van wie je het bestaan niet eens weet!

Het maakt niet uit of je nog nooit een stamboom van dichtbij hebt gezien, of dat je al aan het hobbyen bent met de genealogie, onze interface is heel eenvoudig en kan door iedereen gebruikt worden.

Onze website is beschikbaar is het Duits (verwandt.de), Pools (moikrewni.pl), Italiaans (parentistretti.it), Portugees (meusparentes.com.pt), Braziliaans (meusparentes.com.br), Engels (itsourtree.com), Spaans (miparentela.com) en Frans (notresmala.com) want wie weet kom je er wel achter dat je familie in Italë hebt!

nl.png

Dit blog houdt je op de hoogte van het laatste nieuws, nieuwe functies en grappige dingen uit de wereld van de genealogie. Vragen? Kijk bij de FAQ’s of mail je vragen naar info@verwant.nl.

Op dit moment kunnen we de e-mails alleen nog maar in het Engels of Duits ontvangen en beantwoorden. We bieden zo snel mogelijk Nederlandstalige ondersteuning en ook de rest van de teksten die op dit moment nog in het Engels staat wordt zo snel mogelijk in het Nederlands aangeboden.

Veel plezier met je familiestamboom!

Gepost in Nieuws

18 Resultaten

 • katrien on May 11th, 2008 at 1:33 pm

  hartelijke dank voor het nederlands!
  thank you for the dutch site.
  vielen dank fuer das hollaendisch!
  katrien

 • Louis on May 11th, 2008 at 8:48 pm

  eindelijk gelukt om hem ook in het nederlands
  op het web te krijgen wij zullen veel plezier beleven
  met verwant om onze stamboom verder uit tebreiden
  en verstaanbaar te maken voor alle onze nederlandse
  vrienden en kennissen die het engels en duits niet kunnen verstaan
  en lezen

  groetjes Louis

 • Rick on May 11th, 2008 at 8:54 pm

  Enkele jaren geleden wilde ik begrijpen hoe je een website bouwt. Ik had een thema nodig en dat werd een familiekroniek. Ik realiseer, dat dit weinig origineel is. Om informatie te ordenen vond ik vervolgens een werkelijk mooi freeware programma, namelijk Aldfear. Dit gebruik ik nog steeds voor het invoeren en ordenen van gegevens over mijn familie. Later ben ik voor het maken van mooie afdrukken Family Tree Maker gaan gebruiken. Echter wat noch deze programma’s noch mijn eigen site faciliteren was een omgeving waar je beveiligd informatie kunt delen en net als bij een Wiki gezamenlijk kunt werken aan, in dit geval een familiekroniek. Ik ben al een hele tijd op zoek ben naar een dergelijk dienst, maar Verwant.nl is werkelijk de eerste site die hier serieus invulling aan geeft. En hoe. Het ziet werkelijk heel mooi uit.

  Some years ago I wanted to understand how to build a website. I needed a theme and chose the history of mine family. I know, not very original! In order to organize information I found a really nice Dutch freeware program, namely Aldfear. I still use this program for entering and organizing information. Nowadays I also use Family Tree Maker for making beautiful prints. But what neither of these programs nor my own website facilitates, is a secure environment where you can share information and work jointly (Wiki alike) together. I was looking for such service and Verwant.nl is really the first site that supports this.

  Richard

 • Berry Hartjes on May 23rd, 2008 at 2:31 am

  Ik heb fouten gemaakt hoe kan ik die verwijderen

 • Louis on May 23rd, 2008 at 11:49 pm

  welke fouten ?
  klik eventueel op stamboom staat rechts boven de naam eenX daar kun je de persoon mee verwijderen

  groetjes Louis

 • Loecni on May 24th, 2008 at 10:28 am

  Proficiat met dit initiatief!
  Is het niet mogelijk om in de rubrieken “Stamboom” en “Lijst” eerst de familienaam en daarna de voornaam EN eerst de postcode en daarna de woonplaats te laten zien?
  Dit is toch de meest gangbare manier van voorstellen, niet?
  Bovendien veel overzichtelijker!
  Hopelijk kunnen jullie hiermee rekening houden, waarvoor dank.
  mvg Loecni

 • Rick on May 28th, 2008 at 6:51 am

  Aan Richard:

  Heb je eens gekeken naar het software pakket :
  PHPGedview ? Deze doet namelijk ook datgene wat je zou willen en kan jezelf beheren.

  Rick.

 • Verwant.nl Team on May 28th, 2008 at 9:32 am

  Wij vragen je om begrip te hebben voor het feit dat we nu in het begin alleen nog maar vragen en opmerkingen in het Engels kunnen ontvangen en beantwoorden. We zullen deze dienst zo snel als mogelijk is in het Nederlands aanbieden.

 • Loecni on May 28th, 2008 at 11:42 am

  Om eerst de achternaam en dan de voornaam in de stamboom en lijsten te laten verschijnen, doe ik de input nu via het veld ‘Weergegeven naam’.
  Dus dat probleem is van de baan.

 • Coby Baltes on June 11th, 2008 at 4:25 pm

  L.S.,
  Al een poosje weet ik dat de stamboom ook in het nederlands kan, maar is het ook over te zetten uit het Duits, want daar sttat al bijna alles op.
  ik moet nog de familie van mijn schoondochter invullen. En alles weer opnieuw is wel een hele grote eklus.
  En als antwoord op de juiste ouders, ja het kind is inderdaad van de 1e vader en de 2e moeder. volgens akten bij de geboorte. Ze zijn er later achter gekomen, dat het vorige huwelijk nog niet ontbonden was, O foei! Maar het wordt nergens expliciet aangeduid als zijnde fout. Kon gebeuren in 18 . .

 • Cocky Cwiek on June 13th, 2008 at 12:26 am

  Ik heb een tip voor iedereen die vooral oudere gegevens zoekt uit nederlandse geboorte-, huwelijks- en overlijdensregisters. Op http://www.genlias.nl staan gegevens die teruggaan naar 1780!! Zo heb ik 5 generaties terugevonden.

 • Wil van Hoorn-Rüter on June 15th, 2008 at 10:38 pm

  hoi iedereen
  Ik heb mijn stamboom hier gezet omdat ik vastloop in Duitsland .Ik heb wel zijn trouwakte(3x) maar niet zijn ouders.Anton (Johan)Heinrich Rüter geboren 1780 in Frotheim.
  Groeten Wil

 • Leo van der Maarel on July 13th, 2008 at 3:18 pm

  Ik heb mijn hele stamboom op Pro Gen, die niet werkbaar is op de iMac van Apple die ik net heb aangeschaft.

  Ik voel me al verwant aan verwant en heb als beginvraag: hoe krijg ik broers en zussen op geboorte-volgorde.

  Ik had gedacht dat dat ‘vanzelf’ zou gaan. By the way: er staat al een rijtje in de verkeerde volgorde.

  Wat nu?

  Groet,

  Leo van der Maarel
  Velsen-Zuid

 • Agnes on July 20th, 2008 at 2:38 pm

  Beste mensen,

  Waar je veel kans maakt is via Family History and Genealogy van de mormonen zie:
  www. FamilySearch.org
  en voor wie Amsterdamse familie’s zoeken, inloggen bij het stadarchief Amsterdam daar kan je digitaal gezinskaarten- archiefkaarten opvragen en downloaden
  je moet er wel voor betalen maar de kosten zijn gering.

  Succes, ik hoop dat je er wat aan hebt,

  Met vriendelijke groet,

  Agnes smiet
  Almer

 • Nico de Koning on July 25th, 2008 at 9:01 am

  Beste Leo van der Maarel. Je kunt bij details invullen hoeveelste kind iemand is. Dan komt alles bij volgende keer openen op volgorde. Maar het gaat ook vanzelf als je de geboorte jaar maar goed hebt. Alleen moet je afsluiten en opnieuw opstarten om alles goed op een rijtje te krijgen. Succes.

 • eugeen on August 29th, 2008 at 8:23 pm

  Prachtig programma ! Ik slaag er niet in om in Windows XP mijn stamboom op de vaste schijf te zetten. Wie kent het probleem en wat is de oplossing?
  Vriendelijke groeten
  Eugeen

 • Harry on November 11th, 2008 at 5:37 pm

  Het programma op de harde schijf zetten doe je zo:
  ga naar de stamboompagina, links kan je de instellingen openvouwen door er op te klikken. Daar staat de link om de stamboom op jouw harde schijf op te slagen.

  Ik heb ook een vraagje: is het enkel bij mij dat de pc enorm traag vooruit gaat als verwant open staat?

 • harrie on November 28th, 2010 at 2:18 pm

  Waar is de kalender gebleven!!!

Reageren