09-11-2010

Belangrijke mededeling: Server van Verwant.nl uit de lucht

Nadat MyHeritage.com Verwant.nl heeft overgenomen, is de gebruikersdata van Verwant.nl naar MyHeritage.com overgegaan. Gebruikers die hun stamboom verder wilde bewerken zijn sinds Februari dit jaar aangemoedigd om in te loggen op MyHeritage.com.

Hoewel gebruikers nog steeds toegang hebben tot hun data op Verwant.nl, is het alleen-lezen. De enige mogelijkheid die gebruikers hebben is een gratis GEDCOM export te maken met bijbehorende foto’s, om zodoende hun data te bewaren voor toekomstig gebruik.

De data op Verwant.nl ligt momenteel opgeslagen op Duitse servers (in Hamburg). Vanwege contractuele redenen moeten de servers geretourneerd worden aan hun eigenaren. Het uit de lucht halen van de servers stond aanvankelijk gepland op 18 Augustus 2010. MyHeritage.com slaagde na onderhandelingen er in dit te verlengen tot en met Januari 2011. Verwant.nl blijft derhalve bestaan tot en met 31 Januari 2011, om het voor u mogelijk te maken uw data te benaderen en een kosteloze GEDCOM export te maken indien gewenst. Verwant.nl onderhouden na deze periode is niet mogelijk.

Omwille van gebruikersprivacy zal alle data in haar totaal onomkeerbaar verwijderd worden na 31 Januari 2011. Gezien alle data verhuisd is naar MyHeritage.com, is het niet nodig een kopie van de Verwant data naar andere servers over te plaatsen. Wij informeren u hierbij tijdig naar deze mogelijkheid, zodat u op de hoogte bent van wanneer Verwant.nl gaat sluiten.

Gepost in Algemeen, Info, Nieuws
24-02-2010

MyHeritage.nl: MyHeritage.com: begrijp het verschil en waardeer de veranderingen

Tegen deze tijd heeft u waarschijnlijk de eerste stappen gezet op  MyHeritage.com en gemerkt dat een aantal dingen anders werken.

(click to enlarge)

We willen daarom graag een aantal van de belangrijkste verschillen tussen Dynastree en MyHeritage.com voor u op een rijtje zetten om de overgang wat te vergemakkelijken. Het MyHeritage.com platform gaat niet exact dezelfde functionaliteit bieden als Dynastree, maar het technische team van MyHeritage werkt momenteel wel dag en nacht aan de details van de fusie, het oplossen van kleinere en grotere problemen die u heeft gemeld, de integratie van nieuwe functionaliteit van Dynastree en doet zijn best om te zorgen dat u u thuis gaat voelen op uw nieuwe familie site. De verhuizing van 11 miljoen mensen en 100 miljoen profielen is niet gemakkelijk, stelt u zich maar eens voor dat New York City en Washington op hetzelfde tijdstip zouden verhuizen, dat kan nooit helemaal goed gaan ;) .

Wij doen dus ons best en zijn blij dat, naast een aantal kleinere zorgen, de meeste dingen vlot verlopen. Nogmaals bedankt voor uw geduld!

Het doel van de fusie is om het beste van beide werelden samen te brengen in één platform. De populaire familie wapen bouwer is bijvoorbeeld de eerste functionliteit die is verplaatst van Dynastree naar MyHeritage.com. Lees er meer over op het MyHeritage blog, probeer hem uit en stuur een inzending in voor onze familie wapen wedstrijd om uw familie de kans te geven een gratis jaar Premium te krijgen!

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Verschillende andere Dynastree functies zullen volgen, enkele kleinere en enkele grotere, afhankelijk van hoe belangrijk ze zijn en welke gebruikers het meest nodig hebben. Klein maar zeer belangrijk voor veel Duitse en Spaanse gebruikers bijvoorbeeld was de manier waarop MyHeritage achternamen van vrouwen weergeeft. Op basis van de Angelsaksische gewoonten nam de vrouw tot nu toe de familienaam van de man aan na het huwelijk, wat voor de meeste voorouders ook het geval was, maar in andere culturen en in de moderne tijd was het ook nodig de optie om dat uit te schakelen te creeren en dus hebben we een hele reeks van cultuur-specifieke standaard vermeldingen toegevoegd.

Een andere Dynastree functie die in de komende paar weken zal worden overgebracht naar MyHeritage,com is de poster afdruk optie. Op MyHeritage.com kunt u uw stamboom afdrukken door een PDF te gereneren. Dit doet u door naar ’stamboom’ => ‘grafieken afdrukken’ – te gaan, de gratis offline software, de Family Tree Builder, geeft u overigens nog meer instellingen om uit te kiezen. De Family Tree Builder heeft ook een mooie uitgebreide landkaarten, die lijken op die van Dynastree, maar die veel mogelijkheden hebben om locatiegegevens en migratiepatronen van voorouders weer te geven. De landkaarten zijn nog niet beschikbaar op MyHeritage.com, maar dat gaat in de komende maanden veranderen – we houden u op de hoogte.

(click to enlarge)

Het samenvoegen van stambomen zoals mogelijk was op Dynastree, is niet mogelijk op MyHeritage.com. Wij stellen ons niet ter doel om alle stambomen van de wereld samen te voegen tot één boom door het samenvoegen van verschillende versies van stambomen van verschillende onderzoekers. Iedere gebruiker houdt volledige controle over zijn of haar gegevens en de verschillende versies. Onze Smart Match helpt bij het vinden van andere mensen die aan hetzelfde onderzoek bezig zijn en u kunnen helpen om informatie uit te wisselen, maar u kunt beslissen over wat over te nemen en wat te weg te laten.

We zijn ook bezig met het ontwikkelen van een nieuwe versie van onze Smart Match, die later dit jaar klaar zou moeten zijn, dus hou een oogje op de site.

Picture 5

Een ander verschil tussen de sites is het beheer van onopgeëiste profielen. Elk Dynastree profiel had een manager, die aanvankelijk de persoon van het profiel was. Op MyHeritage bestaat dit concept niet omdat het beheer van rechten is opgebouwd rond webbeheerders, leden en bezoekers aan de familie site. De webbeheerder(s) van een site kunnen bepalen wie toegang heeft tot bepaalde functies van de familie site en wie niet. In ieder geval zijn gegevens van levende personen op MyHeritage niet publiek, u kunt ze alleen zien als u lid bent van de familie site en ingelogd bent met uw gegevens.

Picture 8

Nu dan ook nog enkele voordelen van MyHeritage.com: Allereerst is er de financiële stabiliteit: MyHeritage.com is winstgevend, heeft meer dan 24 miljoen Amerikaanse dollars ontvangen in investeringen (6 keer meer dan Dynastree) en wordt ondersteund door enkele van de beste beleggers in Europa: ‘Accel Partners’ en ‘Index Ventures, de investeerders van Facebook en Skype. MyHeritage is een gevestigd bedrijf dat uw gegevens op verantwoorde wijze behandeld en is een uitstekende lange termijn bewaarder voor onderzoeksgegevens. 
 Met meer dan 35 ondersteunde talen (ten opzichte van 10 op Dynastree) zorgen wij ervoor dat al uw familieleden kunnen meedoen, ongeacht hoe ver weg ze van u zijn en welke talen ze kennen. Door de fusie heeft MyHeritage nu een aanzienlijk groter team waarmee we in staat zijn om u nieuwe functionaliteit en verbeteringen te bieden.

De ‘Smart Matches’ werken zeer betrouwbaar en zijn gebaseerd op een enorme database, meerdere malen groter dan die van Dynastree. Dat maakt het makkelijker voor u om familie te vinden en uw stamboom te laten groeien. 
De foto functionaliteit op MyHeritage.com is een klasse apart: naast de gebruikelijke upload functionaliteit, kunt u foto’s uploaden via e-mail, mobiele telefoon en vanaf Facebook en delen je familie. De moderne gezichtsherkennings technologie helpt u om mensen op foto’s te markeren en geanimeerde presentaties te maken. U kunt ook documenten en video’s online zetten, zoals familiegeschiedenis onderzoek documentatie enzovoort.

Picture 7

De kalender is een leuke functie en veel beter dan wat u kent van Dynastree.  U kunt handmatig evenementen, zoals familie reünies, verjaardagsfeesten of een bioscoopavond organiseren – MyHeritage biedt u zelfs de mogelijkheid om direct uitnodigingen voor deze evenementen te verzenden. Daarnaast herinneren wij u aan verjaardagen, jubilea en sterf of feestdagen, waar u behoefte aan heeft.

Misschien ook interessant voor u is de gratis offline software de ‘Family Tree Builder’, een professionele en gemakkelijk te gebruiken genealogie programma dat volledig geïntegreerd is met uw familie site op MyHeritage.com. Family Tree Builder is het instrument om uw genealogische gegevens en media mee te beheren en biedt gedetailleerde rapporten en grafieken. Met meer dan 9 miljoen downloads is het een van de meest populaire genealogische programma’s die er zijn. U kunt hier meer informatie en de mogelijkheid om de software down te loaden vinden.

Tot slot willen we niet te vergeten te vermelden dat Premium lidmaatschappen op MyHeritage.com geldig zijn voor alle familieleden – in plaats van slechts voor één gebruiker zoals op Dynastree. Dit helpt u om geld te besparen en is vooral mooi voor de jongere genealogen die nu een sponsor kunnen vinden bij hun ooms om volledige toegang tot alle Premium-functies te krijgen.

Wij hopen dat we via dit bericht u ervan verzekerd hebben dat belangrijkste dingen hetzelfde blijven- de beveiliging van uw gegevens, een goede technische ondersteuning en een gemakkelijk te gebruiken interface – en dat andere dingen eromheen te goede veranderen. U kunt er zeker van zijn dat we hard blijven werken, dus stuur een email naar support@myheritage.com met vragen of feedback.

Nu dan ook nog enkele voordelen van MyHeritage.com: 
Allereerst is er de financiële stabiliteit: MyHeritage.com is winstgevend, heeft meer dan 24 miljoen Amerikaanse dollars ontvangen in investeringen (6 keer meer dan Dynastree) en wordt ondersteund door enkele van de beste beleggers in Europa: ‘Accel Partners’ en ‘Index Ventures, de investeerders van Facebook en Skype. MyHeritage is een gevestigd bedrijf dat uw gegevens op verantwoorde wijze behandeld en is een uitstekende lange termijn bewaarder voor onderzoeksgegevens. 
 Met meer dan 35 ondersteunde talen (ten opzichte van 10 op Dynastree) zorgen wij ervoor dat al uw familieleden kunnen meedoen, ongeacht hoe ver weg ze van u zijn en welke talen ze kennen. Door de fusie heeft MyHeritage nu een aanzienlijk groter team waarmee we in staat zijn om u nieuwe functionaliteit en verbeteringen te bieden.

De ‘Smart Matches’ werken zeer betrouwbaar en zijn gebaseerd op een enorme database, meerdere malen groter dan die van Dynastree. Dat maakt het makkelijker voor u om familie te vinden en uw stamboom te laten groeien. 
De foto functionaliteit op MyHeritage.com is een klasse apart: naast de gebruikelijke upload functionaliteit, kunt u foto’s uploaden via e-mail, mobiele telefoon en vanaf Facebook en delen je familie. De moderne gezichtsherkennings technologie helpt u om mensen op foto’s te markeren en geanimeerde presentaties te maken. U kunt ook documenten en video’s online zetten, zoals familiegeschiedenis onderzoek documentatie enzovoort.

Picture 10

De kalender is een leuke functie en veel beter dan wat u kent van Dynastree.  U kunt handmatig evenementen, zoals familie reünies, verjaardagsfeesten of een bioscoopavond organiseren – MyHeritage biedt u zelfs de mogelijkheid om direct uitnodigingen voor deze evenementen te verzenden. Daarnaast herinneren wij u aan verjaardagen, jubilea en sterf of feestdagen, waar u behoefte aan heeft.

Misschien ook interessant voor u is de gratis offline software de ‘Family Tree Builder’, een professionele en gemakkelijk te gebruiken genealogie programma dat volledig geïntegreerd is met uw familie site op MyHeritage.com. Family Tree Builder is het instrument om uw genealogische gegevens en media mee te beheren en biedt gedetailleerde rapporten en grafieken. Met meer dan 9 miljoen downloads is het een van de meest populaire genealogische programma’s die er zijn. U kunt hier meer informatie en de mogelijkheid om de software down te loaden vinden.

Tot slot willen we niet te vergeten te vermelden dat Premium lidmaatschappen op MyHeritage.com geldig zijn voor alle familieleden – in plaats van slechts voor één gebruiker zoals op Dynastree. Dit helpt u om geld te besparen en is vooral mooi voor de jongere genealogen die nu een sponsor kunnen vinden bij hun ooms om volledige toegang tot alle Premium-functies te krijgen.

Wij hopen dat we via dit bericht u ervan verzekerd hebben dat belangrijkste dingen hetzelfde blijven- de beveiliging van uw gegevens, een goede technische ondersteuning en een gemakkelijk te gebruiken interface – en dat andere dingen eromheen te goede veranderen. U kunt er zeker van zijn dat we hard blijven werken, dus stuur een email naar support@myheritage.com met vragen of feedback.

Gepost in Info
05-02-2010

Goed nieuws:verwant.nl vindt een nieuw thuis bij MyHeritage.com

Met veel plezier kondigen we aan dat verwant.nl zal samengaan metMyHeritage.com!

Het verwant.nl team kijkt erg naar de samenwerking uit (zoals je kunt zien op de foto), maar is met name enthausiast over de nieuwe mogelijkheden die zullen worden gecreëerd voor jou als gebruiker. We menen dat deze samenwerking goed nieuws is voor iedereen; samen zijn we als bedrijf een grotere en meer betrouwbare partner voor jouw familie en genealogie onderzoek, en kunnen wij een hoop nieuwe functionaliteit bieden.

De twee belangrijkste voordelen zijn een nog grotere database met 13 miljoen stambomen en 530 miljoen profielen van potentiele onbekende familieleden en een uitgebreid foto management systeem met nieuwe gezichtsherkenning technologie, dat de mogelijkheid geeft eenvoudig foto’s te sorteren, foto’s online te zetten vanaf mobiele telefoons en persoonlijke foto shows met geavanceerde zoom-technologie te maken.

Maak je geen zorgen: je gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld en zijn veilig en gratis beschikbaar bij MyHeritage.com. Het privacy beleid van de twee sites is vergelijkbaar en kan hier bekeken worden.

Beide bedrijven hebben dezelfde ideeën wat betreft het bieden van eenvoudige, veilige en betrouwbare diensten die gezinnen helpen contact te houden en meer te ontdekken over hun afkomst. Er is een goede overlap tussen de mogelijkheden en markten van onze twee bedrijven en dat zal onze teams productiever maken, wat voor jou weer voordelen zal gaan geven in de toekomst.

Wij blijven werken aan het bieden van spannende nieuwe mogelijkheden om familiegeschiedenis te onderzoeken en hopen dan ook dat je voortaanMyHeritage.com zal bezoeken.

Je kan hier ons persbericht lezen.

Gepost in Info
27-04-2009

Six degree of separation

Six DegreesHeb je ooit gehoord dat iedereen in de wereld verbonden is? Dat zegt de theorie van de Zes Niveaus van Scheiding. Volgens deze theorie is iedereen in de wereld verbonden door een scheiding van maximaal 5 tussenschakels, dat is, door 6 personen. Volgens bronnen, zijn sociale netwerksites gebaseerd op deze theorie ontwikkeld hyves, facebook maar vooral die van Google), en zo te zien klopt het ook nog! Ik zat vandaag in de Universiteit, bezig met wat dingen voor studies, en voor mij zat een persoon, die ik nooit eerder heb gezien, bezig met zijn sociale netwerksite. Hij was een paar foto’s aan het bekijken, van iemand die hij als vriend heeft toegevoegd. Wat echter opvallend was, is dat het profiel die hij bekeek van iemand was die ik ooit in Brazilië heb gekend.

Dus, al is Verwant meer bestemd voor genealogische onderzoek, contact houden met je familie, en je stamboom verder ontwikkelen, het kan zijn dat, gebaseerd op de theorie van de Zes Niveaus van Scheiding, jouw familie nog veel groter is dan je had verwacht, en dat in sommige takken van je stamboom misschien wel een wereldberoemd persoon bestaat.

Dus, wat wacht je op? Snel je instellingen configureren, en op zoek gaan naar verwanten, op verwant.nl!

Bron

Gepost in Algemeen
06-02-2009

Winkel

Sinds vorige week hebben we een nieuwe functie bij Verwant.nl, namelijk de winkel.

Bij de winkel kun je poster van je stamboom bestellen, die u lekker in het comfort van je huis ontvangt. Je kunt tussen diverse groottes, stijlen, kleuren en formaten kiezen. Ga snel bij de winkel kijken naar de mogelijkheden.

Jammer genoeg is de bestelling alleen maar voor Nederland mogelijk. Dit zal binnenkort mogelijk zijn.

Oh ja, voordat ik me vergeet, 14 Februari is Valentijnsdag. Misschien is een stamboomposter een leuke cadeau. Als je nu bestelt dan ontvang  je die net op tijd.

En zoals altijd, vragen kunnen altijd naar info@verwant.nl worden gestuurd.

Gepost in Info
29-01-2009

PrivacyInstellingen

De privacyinstellingen van Verwant.nl zijn veranderd. Het is nu mogelijk om tussen meerdere mogelijkheden te bepalen wat wel en niet van jouw profiel en stamboom gezien mag worden.

Naast de zes directe instellingen (van vertrouwelijk tot gepersonaliseerd) kun je ook de details op een wat nauwkeurige manier instellen.

privacy-instellingen

Afhankelijk van de manier dat je deze instelt, zal ook bepalen hoe succesvol je genealogische onderzoek bij verwant.nl verder zal ontwikkelen, en hoe makkelijk andere personen je zullen kunnen vinden.

Verwant.nl wenst je nog veel plezier met je stamboom.

Gepost in Info
01-12-2008

Heb je een vraag?

Geachte gebruikers van Verwant.nl

Ik heb gezien dat er veel vragen hier worden gesteld. Dat is niet de bedoeling. Heeft U een vraag over de functies, mogelijkheden of acties, etc.  tijdens het aanmaken of veranderen van Uw stamboom, plaats hier in de blog geen commentaar, a.u.b .
Vragen worden beantwoord alleen maar via info@verwant.nl. Twijfelt U over iets, stuur ons dan een e-mailtje en we zullen U zo snel mogelijk beantwoorden. Verder nog veel plezier met uw stamboom.

Gepost in Algemeen, Info
01-12-2008

Johannes, Johan of Jan?

In 1811 werd er bij keizerlijk decreet bepaald dat iedereen van het Rijk verplicht was om een achternaam aan te nemen wanneer hij of zij deze nog niet had. Als keus nam men vaak zijn beroep of oorsprong als inspiratie. Vanaf toen is het wel makkelijker geworden om genealogisch onderzoek te doen, maar keuze naar namen is wel iets beperkter geworden, namelijk tot de eerste naam van kinderen.

Deze week willen we weten:

 

Het resultaat van de enquête van vorige week vind je hier.

.

Gepost in Algemeen
24-11-2008

Jouw mening

Twee weken geleden hebben we een nieuwe navigatie geïmplementeerd. Hier in onze blog hebben we toen uitgelegd hoe het voortaan zou werken, en hebben we ook andere uitleggingen gegeven, zoals over de nieuwe plaatsen van de knoppen, en zo voort. Na twee weken hebben jullie allemaal al een tijdje gehad om dat te testen, en nu vragen we graag jouw menig erover.

 

Het resultaat van de enquête van vorige week vind je hier.

 

Gepost in Info
17-11-2008

Zoekfunctie

Volgens de enquête van vorige week, beginnen 31% van de gebruikers met het inkopen van cadeaus een maand eerder, dus, als het "een cadeautjes is van Sinterklaas" dan staat ‘ie al klaar. Op de tweede plaats geven mensen liever geld als cadeau (21%). Wel begrijpelijk want dan loop je niet de risico dat je een  teleurstellend Kerst of Sinterklaas veroorzaakt. Het is altijd vervelend om iets te krijgen dat je helemaal niet wilt of nodig hebt.
Deze week hebben we een andere vraag, die niet met cadeautjes heeft te maken, maar met de zoekfunctie van Verwant.nl. Zoals jullie weten zijn de persoonlijke gegeven beveiligd en alleen maar als je ervoor kiest kan men je vinden.  Ook kunnen Verwant.nl gebruikers alleen worden gevonden door ons zoekmachine, en dus niet door Google en dergelijk.
De vraag van deze week is:

Het resultaat van de enquête van vorige week vind je hier

.

Gepost in Info